اهمیت استعلام تعداد سیم کارتها
در سالهای اخیر، با افزایش تعداد اپراتورهای تلفن همراه، میزان خرید سیم کارتها از سوی کاربران نیز افزایش یافته است. افراد بهمنظور دریافت خدمات مختلف و استفاده از مزایای هر یک از اپراتورها، اقدام به خرید سیم کارتهای متعدد میکنند. امروزه با توجه به گسترش جرائم اینترنتی و فعالیتهای مجرمانه در فضای مجازی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، اقدام به انجام احراز هویت و ساماندهی سیم کارتها کرده استهه. از آنجایی که جرائم ثبت شده با یک سیم کارت، گریبانگیر مالک آن خواهند بود، استعلام تعداد سیم کارتها و غیرفعال کردن سیم کارتهایی که استفاده نمیشوند، امری ضروری است. برای این که بدانید چند سیم کارت بنام شماست، در این مطلب با ما همراه باشید تا روشهای استعلام تعداد سیم کارتها را بررسی کنیم.
بررسی روشهای مختلف استعلام تعداد سیم کارتها
مطابق قانون هر فرد میتواند تا 10 سیم کارت به نام خود داشته باشد. پایین بودن قیمت سیم کارتها باعث شده است تا برخی افراد آنها را به تعداد بالا خریداری کنند و دقت لازم را در نگهداری از آنها نداشته باشند. همین موضوع باعث سوءاستفاده برخی سودجویان از این وضعیت برای انجام برخی جرائم اینترنتی و فعالیتهای مجرمانه در فضای مجازی شده است. گاهی از این سیم کارتها در راستای اقدامات کلاهبردارانه و یا حتی قتل استفاده میشود. در چنین مواقعی انگشت اتهام به سوی مالک سیم کارت خواهد بود و مقامات قضایی او را بازخواست خواهند کرد.
اما معمولا با یک بررسی ساده در مجامع قضایی، بیگناهی صاحب سیم کارت مشخص و اثبات میشود. برای پیشگیری از وقوع چنین وضعیتهایی، همواره بهتر است بدانید که چند سیم کارت بنام شماست تا در صورت نیاز، اقدام به غیرفعال کردن سیم کارتهایی کنید که از آنها استفاده نمیکنید. در ادامه روشهای مختلف استعلام تعداد سیم کارتها بررسی شدهاند.
ارسال کد ملی به یکی از شمارههای استعلام تعداد سیم کارتها
این روش به استعلام تعداد سیم کارتها با کد ملی نیز معروف است. با این روش شما میتوانید با ارسال کد ملی خود به شمارههای ۳۰۰۰۱۵۰ و یا ۳۰۰۰۵۰۴۹۰۱، بدانید چند سیم کارت بنام شماست. برای استفاده از این روش، در ابتدا باید به بخش پیامها یا messages در گوشی خود بروید و با ارسال کد ملی خود به یکی از شمارههای مذکور، از تعداد سیم کارتهای تحت مالکیت خود باخبر شوید.
شمارهگیری کد دستوری اپراتورهای سیم کارتها
بهغیر از ارسال کد ملی به شمارههایی که گفته شد، راههای دیگری نیز برای استعلام تعداد سیم کارتها وجود دارند. یکی از این راهها، شمارهگیری کد دستوری معین اپراتورهای تلفن همراه است. هر یک از اپراتورهای ایرانسل، همراه اول و رایتل، کدهای دستوری خاص خود را دارند. دارندگان سیم کارت ایرانسل باید کد #80*، همراه اول کد #130*10* و رایتل کد #211* را شمارهگیری کنند. با شمارهگیری این کدها، دارندگان هر یک از سیم کارتهای این اپراتورها، از تعداد سیم کارتهای خود که مختص همان اپراتور است، باخبر میشوند.
استفاده از سامانه استعلام سیم کارت
یکی دیگر از روشهای موجود برای این که بدانید چند سیم کارت بنام شماست، این است که از سامانه رسمی استعلام سیم کارت به نشانی mobilecount.cra.ir استفاده کنید. در صورت عدم اطلاع از تعداد سیم کارتهای ثبت شده به نام شما در شبکه مخابرات کشور، میتوانید به سامانه استعلام تعداد سیم کارت مراجعه کنید و از تعداد سیم کارتهایی که به نام شما است باخبر شوید. همچنین در این سامانه میتوانید سیم کارتهایی که بدون اطلاع شما به نامتان ثبت شدهاند را مسدود کنید.
برای این که از تعداد سیم کارتهای خود در این سایت استعلام بگیرید ابتدا باید قوانین سایت را تایید کنید تا بتوانید وارد مرحله بعد بشوید. در مرحله بعد، نوبت به وارد کردن نوع شناسه یا اطلاعات هویتی شخص میرسد و مطابق آن، کاربر باید سایر اطلاعات خواسته شده را پر کند و به مرحله بعد برود.
در صورت وارد کردن صحیح تمامی اطلاعات، با صفحهای مواجه خواهید شد که در آن اطلاعات سیم کارتهای شما وجود دارند. سپس پیامکی حاوی اطلاعات تعداد سیم کارتها با نام CRA.ir برای شما ارسال میشود. در صورتی که این پیامک ارسال نشد، احتمالا یکی از اطلاعات خواسته شده بهدرستی وارد نشدهاند. همچنین ممکن است برخی از سرویسهای مورد استفاده به نام فرد ثبت نشده باشند. ممکن است افراد آنها را بدون رعایت ضوابط و مقررات تغییر نام به دیگری واگذار کرده باشند. از سوی دیگر احتمال دارد سرویسی بدون اطلاع کاربر به نام او ثبت شده باشد. همچنین استعلام تعداد سیم کارتها هر ده روز یکبار امکانپذیر است. در چنین مواردی پیامک برای کاربر ارسال نخواهد شد.
استعلام تعداد سیم کارتها از طریق اپلیکیشنهای اپراتورهای تلفن همراه
برای این که بدانید چند سیم کارت بنام شماست، میتوانید از اپلیکیشنهای هر یک از اپراتورهای تلفن همراه استعلام بگیرید. هر یک از اپراتورهای ایرانسل، همراه اول و رایتل اپلیکیشنهای خاص خود به نامهای ایرانسل من، همراه من و رایتل من را دارند.
در اپلیکیشن ایرانسل من، کاربران باید به قسمت سایر در منو و بخش پرونده وارد شوند. سپس آنها باید با انتخاب گزینه مشاهده سیم کارتهای ایرانسل ثبت نام شده تعداد سیم کارتهای ایرانسل ثبت شده به نام خود را ببینند. در این بخش کاربر باید یک روش را برای ارسال کد ورود یکبار مصرف انتخاب کند. بهعنوان مثال با انتخاب گزینه پیامک، یک کد یکبار مصرف برای کاربر ارسال میشود. با وارد کردن کد یکبار مصرف و زدن گزینه تایید کاربر میتواند تعداد سیم کارت ای ایرانسل به نام خود را مشاهده کند.
در برنامه همراه من، کاربران با مراجعه به قسمت پروفایل و باز کردن بخش سیم کارتهای من، تعداد سیم کارتهای به نام خود را ببینند. همچنین در برنامه رایتل من، کاربران باید ابتدا وارد منوی اطلاعات شوند و گزینه شمارههای من را انتخاب کنند. در این قسمت، کاربران میتوانند تمامی شمارههای رایتل خود و همچنین شمارههای ترابرد شده به رایتل به نام خود را مشاهده کنند.
اقدامات لازم در صورت مغایرت اطلاعات سیم کارتهای ثبت شده
پس از این که دانستید چند سیم کارت بنام شماست، باید نسبت به مسدود کردن آن سیم کارتهایی که به نام شما ثبت شدهاند و از آنها اطلاعی ندارید اقدام کنید. همچنین در صورت وجود هر گونه مغایرت در اطلاعات هنگام استعلام تعداد سیم کارتها، افراد باید به یکی از دفاتر پیشخوان دولتی مراجعه کرده و شمارههایی که تحت مالکیت خود دارند را اعلام کنند. در صورت داشتن شمارهای که بدون اطلاع به نام شما ثبت شده است از مسئول مربوطه بخواهید تا این شمارهها را از شما سلب امتیاز کند.
اهمیت این کار آنجا است که مطابق قانون، مسئولیت تمامی تخلفات و جرائم اینترنتی که از طریق سیم کارت و شماره تلفن آن صورت گیرند، بر عهده مالک اصلی آن سیم کارت خواهد بود. از این رو، در صورت عدم اطلاع از سیم کارتی که به نام شما ثبت شده، بهتر است در اسرع وقت مالکیت آن را از خود سلب کنید.
برای سلب امتیاز سیم کارت هر یک از اپراتورها بهتر است به نمایندگیهای مجاز آن یا اداره مخابرات مراجعه کنید. در صورت وجود هر گونه مشکل در فرآیند ثبت درخواست سلب امتیاز سیم کارت، کاربران میتوانند از طریق وبسایت 195.CRA.ir شکایت خود را ثبت کنند.
استعلام تعداد سیم کارتها برای جلوگیری از ایجاد مشکلات برای کاربران
طی سالهای گذشته، استفاده سودجویان از سیمکارتهایی که به نام اشخاص دیگر هستند، باعث به دردسر افتادن بسیاری از کاربران شده است. چرا که پس از ارتکاب جرم با استفاده از اطلاعات یک سیم کارت، قانون، فردی که مالک اصلی سیم کارت است را بازخواست میکند. از این رو، برای جلوگیری از ایجاد چنین مشکلاتی، همواره بهتر است اطلاع داشته باشید که چند سیم کارت بنام شماست. این گونه میتوانید سیم کارتهایی که بدون اطلاع به نام شما ثبت شدهاند را سلب امتیاز کنید.
ثبت یک نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *
ورود / ثبت نام با حساب گوگل