داستان طراحی کهکشانی‌های جدید سامسونگ

داستان طراحی کهکشانی‌های جدید سامسونگ

سامسونگ در کنگره جهانی موبایل امسال گوشی‌هایی متفاوت معرفی کرد. حداقل می‌توانیم بگوییم این اسمارت‌فون‌ها در مقایسه با مدل‌های قبلی این شرکت متفاوت هستند و از یک انقلاب در طراحی خبر می‌دهند. چون این شرکت برای سال‌های طولانی اعتقاد داشت می‌تواند از بالا تا پایین و از پوسته یا هسته یک گوشی را با پلاستیک بسازد ولی امسال ناباورانه و در مقابل چشمان حیرت‌زده خبرنگاران و کارشناسان، Galaxy S6 و Galaxy S6 Edge را به نمایش گذاشت که از پلاستیک ساخته نشده‌اند بلکه فقط از جنس فلز و شیشه شفاف هستند. این تغییر طرفداران این شرکت و افرادی که به این گوشی‌ها امید بسته بودند را خیلی خوشحال کرد و حتی گوشی Galaxy S6 Edge می‌تواند بسیار امیدوارانه‌تر در بازار ظاهر شود؛ اما چطور این اتفاق افتاد؟ از میان این همه شرکت چرا سامسونگ به سراغ تغییر مواد سازنده گوشی رفت در حالی که ویژگی‌های مهم‌تری برای تغییر دادن وجود داشت؟

چرا سامسونگ طراحی گوشی‌هایش را ۱۸۰ درجه تغییر داد و به سراغ چیزهایی رفت که در گذشته خط قرمزش بودند؟

صفر

سامسونگ می‌گوید برای رسیدن به این طراحی گوشی‌های Galaxy S6 و Galaxy S6 Edge از صفر شروع کرده است. به این معنی که از مفاهیم اولیه و اساسی طراحی‌های قبلی‌اش؛ لبه‌های گرد پلاستیکی و پنل پشت چرمی و قاب پلاستیکی براق دست برداشته و یک گام به عقب‌تر رفته است. براساس نظرات کاربران و متخصصین حرفه‌ای و شکایاتی که از مدل‌های قبلی به دستش رسیده، مطالعات و فرآیندهای طراحی جدیدی را استارت زده و سعی کرده از اول طراحی گوشی‌هایش را انجام دهد. شاید این‌طور استدلال شود که سامسونگ نیاز نداشته است از صفر شروع کند یا برای عبور از طراحی مبتنی بر پلاستیک؛ طراحی جدیدی انجام نداده است. برای اینکه بفهمیم سامسونگ یک طراحی از صفر را انجام داده است یا خیر باید نگاهی به شبیه‌ترین گوشی بازار به Galaxy S6 بیندازیم. اپل بعد از این همه سال و سابقه در طراحی، دستگاهی بسیار شبیه به Galaxy S6 ساخته است. آیفون ۶ در جزئیاتی مانند چینش پورت‌ها و سوراخ‌های کلیدهای پایین بسیار شبیه گوشی جدید سامسونگ است. اما با وجود این همه شباهت در جزئیات، سامسونگ در محل آنتن‌ها و انتخاب مواد، متفاوت و مجزا کار کرده و کاملاً احساس می‌کنید Galaxy S6 فرق می‌کند. در حین حال، سامسونگ برخی طراحی‌ها و ویژگی‌های آشنای خودش مانند کلید Home گوشی و مرکز تنظیم لنز دوربین را حفظ کرده است.

 سامسونگ می‌گوید برای رسیدن به این طراحی گوشی‌های جدید از صفر شروع کرده است.

کیفیت منحصربه‌فرد صفحه‌نمایش خمیده Galaxy S6 Edge این شرکت نیز حاصل بازخوردهایی است که پس از ارائه Note Edge از بازار به دست آورد. در واقع، صفحه‌نمایشی که اکنون می‌بینیم بازطراحی شده است و فرآیند توسعه آن متفاوت از گوشی خمیده قبلی این شرکت است؛ اگرچه در ظاهر شبیه هم هستند. Note Edge دارای لبه‌های خمیده و یک صفحه‌نمایش مجزا بود که زیبا به نظر می‌رسید ولی بررسی‌ها نشان می‌داد در نهایت غیرقابل استفاده و بی‌مصرف است. ولی Galaxy S6 Edge به این اشکال واکنش نشان داد و در حین حالی که زیبا است، کارایی دارد و عملکردی ساخته شده است.

در تضاد و به موازات گذشته

سامسونگ می‌گوید طراحی این گوشی‌ها را از چند سال قبل آغاز کرده است و محدود به چند ماه گذشته یا ماه‌های توسعه پس از عرضه Galaxy S5 نیست. این شرکت تاکید می‌کند طراحی گوشی‌های جدید به موازات طراحی و خط تولید گوشی‌های Galaxy S5، Note و Note Edge بوده است. اگر این حرف سامسونگ را بپذیریم ولی نمی‌توان قبول کرد که حرکت از طراحی مبتنی بر پلاستیک به سوی طراحی مبتنی بر فلز و شیشه بدون دردسر و سرسختی و فقط برحسب علاقه و مطالعات تحقیقاتی این شرکت بوده است. در واقع، سامسونگ برای رسیدن به اینجا مبارزه کرده است؛ یک مبارزه تمام عیار هم از درون با علاقه‌مندی‌ها، اصولش و رویکردهای جاری و هم از بیرون با تقاضای بازار. این احتمال وجود دارد که کاهش سهم فروش جهانی این شرکت از بازار گوشی‌های هوشمند موجب شده باشد که به صداهای درون شرکت برای تغییر و حرکت به سوی ساختن گوشی‌های مناسب مد بازار گوش دهد. احتمال دیگری هم مطرح است: تغییر سیاست‌های کسب‌وکاری سامسونگ. بازار فروش اسمارت‌فون این شرکت در چین به شدت توسط شرکت‌های چینی مانند شیائومی به خطر افتاده و از سویی دیگر با فروش آیفون ۶ و آیفون ۶S در کشورهای دیگر تهدید می‌شود. به هر حال، به هر دلیلی سامسونگ سنت‌شکنی کرده و دست به تغییری بزرگ در طراحی گوشی زده است و بیشتر به سوی ذائقه مشتریان حرکت کرده است. این تغییر استراتژی طراحی متضمن بازپس‌گیری سهم بازار از دست رفته و حوزه‌های اشغال شده توسط دیگر شرکت‌ها نیست ولی مشخص است که نمی‌تواند برای طولانی مدت جوابگو باشد و موجب رشد فروش این شرکت شود.

  

عملیاتی شدن و شخصیت

حتا با وجودی که مواد سازنده گوشی‌ها را تغییر دادند و سعی کردند با فشار به سوی نازک‌تر و صاف‌تر شدن بروند ولی سامسونگ دوست نداشت به سوی ساختن گوشی‌های خونسرد و کمتر دست‌یافتنی برود. به همین دلیل، آن‌ها توسعه Galaxy S6 و Galaxy S6 Edge را پنهانی و در درون سیستم خودشان و به صورت زیرپوستی شروع کردند و بعد با رسیدن به گوشی‌هایی فلزی و جواهرمانند، برخی مزایا را بدان‌ها افزودند و برای محافظت ازشان در مقابل خش و ضربه از شیشه Gorilla Glass 4 برای رویهه بیرونی استفاده کردند. افزودن گزینه‌های انتخاب رنگ و ساخت مدل‌هایی خاص از هر مدل گوشی، نشان می‌دهد سامسونگ به این درک و آگاهی رسیده است که باید به صدای مشتریان گوش دهد و از جمله اینکه دوست دارند گوشی شخصی خودشان را با شکل و شمایلی متفاوت از آنچه در بازار می‌بینند، داشته باشند تا شخصیت‌شان را نشان بدهند. در ساعت‌های هوشمند، افزودن تنوع رنگ و مدل‌های سفارشی محتمل‌تر به نظر می‌رسد ولی درباره گوشی و این تغییر سامسونگ باید بگوییم در غریزه‌اش تجدیدنظر کرده است. چون سامسونگ شرکتی است که اعتقاد دارد باید یک مدل عمومی از هر گوشی تولید کرد و خود مشتری به صورت دستی اقدام به سفارشی‌سازی و شخصی‌سازی گوشی کند.

طراحی جدید یک پروژه هیجان‌انگیز با محوریت تجربه کاربری در جزئیات بود.

در بخش عملیاتی قضیه، طراحان سامسونگ برخی تغییرات را روی گوشی‌های جدید اعمال کردند که انعکاس چالش‌های کاربری طراحی گوشی‌های قبلی هستند. بلندگوهای رو به عقب با بلندگوهای رو به پایین جایگزین شدند تا به گفته سامسونگ صدا ۱٫۵ برابر بلندتر شنیده شود. همچنین، امکان سفارشی‌سازی رنگ LED براساس تماس‌ها وجود دارد و می‌توانید با سرعت زیاد تنظیمات گوشی را از حالت سنسور IR عقب به دوربین تغییر دهید. این کار با یک بار فشار دادن کلید اثرانگشت امکان‌پذیر است و دیگر نیازی به بلند کردن گوشی نیست. در طراحی گوشی‌های جدید جزئیات زیادی رعایت شده است که تجربه کاربری متفاوتی به دست می‌دهد و این می‌تواند هیجان‌انگیز باشد.

  

 

این طراحی زنده می‌ماند؟

بزرگ‌ترین سوال پیش‌رو این است که آیا این تغییر استراتژی طراحی در گوشی‌های جدید سامسونگ از سوی بازار مثبت تلقی می‌شود و می‌تواند روند کاهشی فروش گوشی این شرکت را متوقف و حتا افزایشی کند و وضعیت سامسونگ در حوزه اسمارت‌فون را سروسامان بدهد؟ تنها این سوال نیست. سوال دیگر این است که چرا سامسونگ دست به این همه تغییر و به‌روزرسانی فقط براساس مشاهده و احساسش زده است؟ نهایتاً بازار است که جواب این سوال‌ها را می‌دهد. زمان می‌برد تا بفهمیم طراحی جسورانه گوشی‌های جدید سامسونگ یک تهدید و تصمیم اشتباه بوده است یا اینکه سیاست محافظه‌کاران این شرکت در طراحی گوشی‌های قبلی بهتر بود.

منبع

تو پیشگامیت، میتونی سوالات رو بپرسی و هم میتونی مطلب منتشر کنی.

پیشگام پلاس   پرسش و پاسخ

ثبت یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *

  ورود / ثبت نام با حساب گوگل