هر تازه کاری که قدم به دنیای بی کران برنامه نویسی می گذارد باید از چند اشتباه که سایر برنامه نویس ها قبلا مرتکب شده اند پرهیز کند . ما لیستی از این اشتباهات را برای شما آورده ایم . با تیم پیشگام دو همراه باشید .
1- می خواهم با برنامه نویسی ثروت مند شوم
راه های فراوانی برای ثروت مند شدن وجود دارد . شاید برنامه نویسی هم یکی از آنها باشد . اما یادگرفتن برنامه نویسی با هدف ثروت مند شدن ، تنها شما را به بیراهه می کشاند . البته بسیاری هستند که با برنامه نویسی اپ های کوچک همچون Flappy Bird توانسته اند به ثروتی هنگفت برسند . اما همه برنامه نویس ها اینطور نیستند . حداقل شاید در بعضی کشورهای پیشرفته حقوق توسعه دهندگان ، مبلغ بالایی باشد ، اما کمتر برنامه نویسی وجود دارد به یکباره ثروتمند شده است . در ضمن ممکن است در حین یادگیری یک زبان و یا هر زبان دیگری مدام به این فکر کنید که آیا این زبان یا کلا برنامه نویسی درآمدی برای من به همرا دارد یا نه ؟ که چنین افکاری تمرکز شما را برهم می زند و از کارایی شما می کاهد .
پس قبل از اینکه به ثروت مند شدن با برنامه نویسی بیندیشید ، فرض کنید چیزی به اسم پول در دنیا وجود ندارد . آیا باز هم به دنبال برنامه نویسی می رفتید؟
2- با خواندن فلان کتاب یا رفتن سر فلان کلاس برنامه نویسی را فول خواهم شد
اگر شما فکر می کنید که با نگاه کردن چند فیلم آموزشی و یا خواندن چند کتاب کم حجم (کتاب هایی با صفحات بین 10 تا 100 صفحه) می توانید ، اسم برنامه نویس حرفه ای را یدک بکشید ، متاسفم . شما حتی اگر سینتکس یک زبان برنامه نویسی را نیز به خوبی از بر باشید ، باید به کسب تجربه بپردازید تا بتوانید به درک عمیقی از ابزاری که یادگرفته اید و در اختیار دارید برسید . شما شاید مطالبی را در هنگام یادگیری یک زبان فرابگیرید که در نگاه اول شاید برای شما کاربردی نداشته باشند ، اما ممکن است در آینده و در هنگام توسعه نرم افزارهای بزرگتر و با ریسک بالا شما ، یاری دهنده باشد . در واقع برای برنامه نویس شدن نیاز به حداقل 10 سال زمان نیازمندید .
پس هروقت از شما پرسیدند که برنامه نویس حرفه ای هستید ، شکسته نفسی بفرمایید و بگویید که جوجه برنامه نویسی بیش نیستید و خیلی چیزها باید یاد بگیرید . و پروژه های پیشنهادی را برانداز کنید و ببینید که اگر توانایی انجام آن ها را دارید ، به مشتری بگویید : " البته خیلی هم دیگه آماتور نیستیم ، میشه از پسش براومد " اگر هم پروژه در سطح و اندازه شما نیست ، بفرمایید که : " نه واقعا چیزی ازش حالیم نمی شه " . این طوری نه سیخ می سوزد نه کباب و نه وجه حرفه ای شما خراب می شود . یادتان نرود که مشتری ها به دنبال افراد کاربلد و قابل اعتماد هستند . در کل اعتماد کسی را خراب نکنید .
3- یادگیری خود را به تعویق می اندازند
بسیاری از نوجوانان و جوانان هستند که یادگیری خود را به تعویق می اندازند و به عبارت دیگر امروز و فردا می کنند . بسیاری هم سر انتخاب زبان برنامه نویسی توقف کرده اند و هنوز زبان خود را انتخاب نکرده اند . مهم نیست که کدام زبان را شروع می کنید .
پس مهم این است که حداقل کار را با یک زبان ( هیچ فرقی نمی کند ) شروع کنید و زبان های مختلف را امتحان کنید . شما لازم نیست برای اینکه تن خود را به آب بزنید حتما شنا بلد باشید ، شما شیرجه بروید . کم کم خود یاد می گیرید که چگونه شنا کنید .
4- کدام زبان برنامه نویسی قدرتمند است
جت F16 ، جنگنده ای سریع و با هدف گیری بسیار عالی می باشد . اما به واقع چنین جنگنده ای به درد مسافت های 50 کیلومتری و یا بیشتر می خورد ؟ اگر هم شما به فرض توانایی مالی داشتن چنین جنگنده ای را دارید ، واقعا برای یک مسافت 50 کیلومتری باید هزینه ای سنگین را متحمل شوید که شاید تنها 1 نفر از هر 50 میلیون نفر ، قادر به پرداخت چنین هزینه ای باشند . اما شما تنها با داشتن یک پراید می توانید با هزینه ای مناسب به مقصد خود برسید .
پس سعی کنید از ابزاری استفاده کنید که برای شما مناسب باشد . قدرتمند بودن به معنای مناسب بودن نیست .
5- از کجا شروع کنم
از هر جا دل مبارکتان می خواهد . در دنیایی زندگی می کنیم که بالواقع دنیای فرصت هاست . پرسیدن چنین سوالی در این دریای فرصت ها کمی عجیب است . بسیاری از کسانی را دیده ام که شاید هزاران بار از افراد حرفه ای این سوال را می پرسند ، اما تا به حال یک خط کد هم ننوشته اند . لازم نیست به دانلود و نصب ابزارهای برنامه نویسی بپردازید . کلی کامپایلرهای آنلاین برای بیشتر زبان های برنامه نویسی وجود دارد که شما بدون دانلود و نصب هیچ برنامه ای ، تنها در مرورگر خود می توانید کد های مختلفی از زبان های مختلف را امتحان کنید .
پس به سایت کامپایلرهای انلاین رفته و طعم زبان های مختلف را بچشید و ببینید کدام یک به مزاق شما خوش می آید .
6- در کار من نباید اشتباه وجود داشته باشد
حقیقت این است که ما ایرانی ها مردمی کمال گرا هستیم . یعنی اگر به 99.99 هدف خود برسیم باز هم ناراضی هستیم . البته چنین چیزی به خودی خود بد نیست . اما اگر ما از راهی که طی می کنیم دلزده کند ، واقعا مشکلی جدی محسوب می شود . بسیاری از برنامه نویسان را دیده ام که تنها با یک ارور ، به ناگه غلیان درونی آن ها به سمت انفجار رفته و عنان خود را از دست داده اند .
کلا برنامه نویسی یعنی خلق یک موجود نرم افزاری و تکمیل آن . خودتان مستحضر هستید که هیچ چیز کاملی در این دنیا وجود ندارد . لینوکس ، ویندوز ، آندروید ، ویندوزفون و خیلی چیزهای دیگر که معایب و محاسن خاص خود را دارند . اما نکته کلیدی در هرکدام از این محصولات این است که هر کدام هر روز بهتر و بهتر می شوند و مشکلات و باگ های آن ها برطرف می شود .
پس برنامه نویسی به معنای دست و پنجه نرم کردن با مشکلات است و اگر می خواهید برنامه نویس شوید و توانایی حل مسالمت آمیز مشکلات و سیاست برخورد با آنها را ندارید ، بهتر است کلا زندگی نکنید . چون زندگی و برنامه نویسی در یک چیز مشترکند و آن هم مشکلات فراوانی که در آینده ممکن است برای شما پیش آید (البته زندگی و برنامه نویسی یک روی خوش دیگر هم دارند ) .
7- من به تنهایی موفق خواهم شد
متاسفانه ، متاسفانه ، یکی از بدترین مشکلاتی که ما ایرانی ها با آن مواجه هستیم . کار و مباحثه گروهی . البته یک برنامه نویس باید بخشی از وقت خود را به یادگیری و توسعه شخصی اختصاص دهد . اما لازم است که آموخته ها و نرم افزارهای خود را با چند برنامه نویس دیگر (اگر حرفه ای باشد چه بهتر) در میان بگذارد و نتیجه چنین برخوردی ، پالایش و محکم کردن آموخته های خویش است . به اشتراک گذاری آموخته ها باعث تثبیت آن ها و یادگیری نقاط مبهم و تاریکی است که خود به تنهایی از فهم آن ها عاجز بودید . البته می توانید افراد هم فکر خود را برای ایجاد یک استارتاپ شناسایی کرده و دور خود جمع کنید .
پس بهتر است در انجمن های مربوطه و یا مکان هایی که برنامه نویس ها دور هم جمع می شوند (در ایران جز در استارتاپ ها نمی شود برنامه نویسان را در دنیای واقعی پیدا کرد) رفت و آمد داشته باشید تا بتوانید از تجربه سایر برنامه نویس ها بهره مند گردید .
8- همه جواب ها در اینترنت است
درست است که اینترنت منبع عظیمی برای یادگیری می باشد ، اما توجه داشته باشید که جواب همه سوال ها در اینترنت نیست . در واقع هنگامی که شما نتوانستید جواب سوال خود را در اینترنت پیدا کنید . باید به مانند فیثاغورث و سایر دانشمندان عمل کنید . بدین گونه که کلی کتاب و مقاله را بررسی کنید و ساعت ها وقت خود را صرف کنید تا به جواب سوال خود برسید .
پس بعضی مواقع ممکن است جواب یک سوال و یا یک نقطه مبهم یک هفته یا چند ماه طول بکشد .
9- ما ایرانی ها باهوش ترین انسان ها هستیم
خدا را شکر که کلی منبع و مرجع وجود دارد که چنین چیزی را نفی می کند (خود می توانید در اینترنت جستجو کنید) . درست است که بسیاری از ایرانی ها در شرکت ها و کمپانی های مشهور کار می کنند (امید کردستانی ، پیر امیدیار، سینا تمدن ، حسین اسلامبلچی و خیلی های دیگر) اما این به این معنی نیست که همه ی ایرانی چنین قابلیتی را دارند . یک کلاس درس را در نظر بگیرید که معدل کل کلاس 13 شده است . آیا این معدل به این معنی است که سطح کلاس بسیار پایین است . خیر وقتی معدل کلاس 13 باشد ، ممکن است حداقل یک یا دو نفر دارای معدل بالای 20و یا 19باشند . پس معدل شاگرد اول های کلاس خود را دلیل بر باهوش بودن خود ندانید . اما پذیرفتن این حقیقت بسیار می تواند برای ما مفید باشد . آن هم از این منظر که به جای تکیه بر هوش ، با تکیه بر تلاش و کار گروهی می توان بسیاری از کمبودها را جبران کرد . ادیسون یکی از کسانی است که خواندن زندگی نامه او می تواند سرمشق ما باشد . بچه ی کودنی که به خاطر نمرات بسیار افتضاح از مدرسه اخراج شد اما ، مادرش به او یاد داد که اگر هوش کافی ندارد ، باید تلاش عالی داشته باشد .
پس این حقیقت تلخ را بپذیرید و با تلاش موثر و با کیفیت خود ، این ضغف نه چندان بزرگ را پوشش بدید .
10- یک برنامه نویس تنها باید برنامه نویسی کند
بسیاری از برنامه نویس ها را دیده ام که ساعت ها پشت لپ تاپ و کامپیوتر خود نشسته اند و حتی بعضی مواقع ادرار خود را نگه می دارند . لازم نیست از سلامت و سایر موارد چشم پوشی کنید تا به هدف خود برسید . این کار و تمرین های مداوم برنامه نویسی باید پله به پله و آهسته آهسته صورت گیرد . از شما انتظار نمی رود که در عرض سه روز یک زبان برنامه نویسی یادبگیرید . آ هم اگر در ابتدای راه باشید .
پس یک برنامه نویس علاوه بر نوشتن کدهای زیبا و مسحور کننده ، باید به سلامت خود بپردازد . ورزش کند ، غذاهای سالم بخورد . تحرک کافی داشته باشد و حداقل دو یا سه بار در هفته پیاده روی کند . حداکثر هر دو ساعت از پشت کامپیوتر بلند شده و چند حرکت کششی انجام دهد و همیشه به محض احساس تخلیه ادرار ، ادرار خود را تخلیه کند .
این ده مورد از اشتباهات افراد مبتدی و یا همان جوجه برنامه نویس ها در ابتدای راه بود ، اگر شما هم فکر می کنید موردی از قلم افتاده با ما درمیان بگذارید .
ثبت یک نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *
ورود / ثبت نام با حساب گوگل