افترافکت یک نرم افزاری برای ایجاد موشن گرافیک و جلوه های ویژه است که در ویدئو، محتوای آنلاین و ارائه ها استفاده می شود. افتر افکت در هر دو رایانه مک او اس و ویندوز در دسترس است. افتر افکت به طور گسترده ای در پست پروداکشن تلویزیون و فیلم برای ایجاد جلوه های ویژه، انیمیشن و ترکیب ویدئو استفاده می شود. پروژههایی که با استفاده از افترافکت ایجاد میشوند را میتوان در پخش تلویزیون، ویدیو، روی وب، نمایشگرهای داخل فروشگاه و کیوسکها استفاده کرد. افتر افکت بخشی از Adobe Creative Cloud است
از افترافکت می توان برای طراحی عناوین، ایجاد شخصیت های کارتونی و اعمال انیمیشن استفاده کرد. اگرچه می تواند همه این کارها را انجام دهد، اما مانند نرم افزار ویرایش ویدیو نیست. این برنامه بهتر است برای اعمال افکتها پس از ویرایش فیلم یا ایجاد انیمیشن و گرافیک حرکتی از اشیاء ثابت دیگر استفاده شود. این ابزاری است برای داستان سرایی، ایجاد موشن گرافیک های جذاب بصری که با هر رسانه ای ادغام می شود تا ارائه، داستان، تصویر یا حالت را بهبود بخشد.
امروزه در صنعت سینما ساخت فیلم ها نسبت به گذشته راحت تر و همچنین گسترده تر شده است. سینمای امروز دنیا دیگر مثل گذشته نیست که به طور مثال برای ساختن فیلمی جنگی و به تصویر کشیدن صحنه های نبرد نیاز به داشتن هزاران نفر هنرور باشد، یا نیاز به ساخت لوکیشن های بزرگ واقعی پرخرج باشد. یا حتی نیاز نیست برای فیلمبرداری در صحنه های برفی منتظر زمستان باشیم یا اینکه به مناطق سردسیر رفته و در آن جا فیلمبرداری کنیم، یا حتی نیاز به گریم های بسیار پیچیده و ساخت ماسک ها و… استفاده کرده. جلوه های ویژه سینمایی کار را بسیار راحت کرده است.
کافی است برای همه ی مواردی که در بالا ذکر شد بازیگران خود را به استدویوی پرده ی سبز ببرید و با ساخت قسمت هایی از لوکیشن ها، آن قلعه و یا مکان را داشته باشید. کافی است به جای هزاران هنرور صدها هنرور را استخدام کنید و باقی اش را به متخصصین جلوه های ویژه کامپیوتری بسپارید. زیرا آن ها می توانند به وسیله ی جلوه های ویژه سینمایی ان صد ها نفر را به میلیون ها نفر تبدیل کنند جوری که بیینده متوجه نشود و فکر کند همه ی آن آدم ها سر صحنه فیلم بوده اند.
نحوه استفاده از افترافکت
کاربردهای اولیه افتر افکت به سه دسته انیمیشن، افکت و ترکیب بندی تقسیم می شوند
نوع انیمیشنی که افتر افکت بیشتر برای آن استفاده می شود به عنوان موشن گرافیک شناخته می شود که شامل ایجاد حرکت و حرکت اجسام ثابت سنتی مانند لوگوها، متن و سایر عناصر گرافیکی است.
نوع افکتها که گاهی جلوههای بصری (VFX) نامیده میشوند، از تیزر و ویدیو به خوبی شناخته شدهاند. افزودن برف به یک صحنه ویدئویی، ایجاد آتش یا آب، تبدیل شدن اجسام به مایع همگی نمونه هایی از افکت هستند. می توانید از افترافکت برای ایجاد این جلوه های بصری از ویدیوی خود استفاده کنید.
افتر افکت همچنین برای ترکیب دیجیتال استفاده می شود، که شامل مونتاژ چندین ویدیو در یک محصول واحد است. چه ویدیوها روی هم قرار بگیرند، چه در گوشه های جداگانه صفحه نمایش، افتر افکت امکان ادغام چندین ویدیو را با استفاده از ترکیب بندی با یکدیگر فراهم می کند.
چه کسی از افترافکت استفاده می کند
افتر افکت توسط هنرمندان بصری، انیماتورها، آژانس های تبلیغاتی، هنرمندان ویدئو، ویرایشگرهای ویدئو، طراحان بصری، متخصصان رسانه های اجتماعی، تولیدکنندگان ویدئو، طراحان گرافیک متحرک، متخصصان UX و انیماتورها استفاده می شود. کسب مهارت در افترافکت از آموزش عمیق و استفاده عملی حاصل می شود.
افترافکت نرم افزار استاندارد صنعتی برای ایجاد جلوه های بصری و موشن گرافیک است و می توان آن را به تنهایی یا به عنوان بخشی از Adobe Creative Cloud خریداری کرد. کسب مهارت در برنامه افترافکت از آموزش عمیق و استفاده عملی حاصل می شود.
افترافکت برای گرافیک تلویزیون، فیلم و ویدیو
افتر افکت به عنوان برنامه ای برای متخصصان گرافیک شروع به ساخت ویدیو با کیفیت بالا برای پخش در تلویزیون کرد و هنوز هم ابزار مهمی برای متخصصان طراحی پخش است. تقریباً به هر مرکز پس از تولید، آژانس تبلیغاتی یا استودیوی طراحی گرافیک متحرک در نیویورک بروید و خواهید دید که از افترافکت برای ایجاد محتوای اصلی برای ویدیو مانند یک سوم پایینتر، ضربهگیرها، آگهیهای تبلیغاتی و عنوانها استفاده میشود. بسیاری از متخصصان ویدیو آن را ابزاری ضروری در کار روزانه خود برای ایجاد موشن گرافیک و ترکیب بندی می دانند. در واقع، میتوانید آن را در شبکههای نیویورک مانند MTV، NBC، Spike، truTV و Food Network مشاهده کنید، جایی که برای تولید بستههای گرافیکی و طراحی حرکتی خیرهکننده، با کیفیت بالا و سریع و مقرون به صرفه استفاده میشود.
افتر افکت برای ایجاد محتوای وب
شرکت ها در هر اندازه ای از اینترنت به عنوان ابزار بازاریابی و روابط عمومی استفاده می کنند و این یک رسانه عالی برای نمایش موشن گرافیک های با کیفیت بالا است که با استفاده از افترافکت ایجاد شده است.
چه محتوای ایجاد شده توسط کاربر در YouTube و Vimeo به اشتراک گذاشته شود، چه محتوای حرفه ای که برای Netflix و Hulu ایجاد شده است، افترافکت جایگاهی در تولید محتوای آنلاین دارد.
افتر افکت برای گرافیک ارائه
نمایشگرهای دیجیتال، مانند تلویزیون های با کیفیت بالا، مانیتورها و پروژکتورها، از دیگر قسمت هایی هستند که موشن گرافیک در آنها نمایش داده می شود. خواه وارد بانک Midtown NYC شوید و نمایشگری با لوگوی متحرک ببینید، یا در یک بازی NY Rangers در مدیسون اسکوئر گاردن شرکت کنید و انیمیشن را روی تابلوی امتیاز ببینید، افترافکت را در حال مشاهده میکنید. افترافکت برای افزودن تاثیر به اشیاء ثابت دیگر استفاده می شود. این همچنین می تواند شامل ارائه های شرکتی با انیمیشن برای اسلایدها، نمودارها و نمودارها باشد. با گسترش و مقرون به صرفه بودن تلویزیونهای با کیفیت بالا و سایر نمایشگرهای دیجیتال، بسیاری از مکانهای عمومی مانند مراکز خرید، فروشگاههای خردهفروشی، مدارس و حتی پایگاههای نظامی از موشن گرافیک برای اطلاعرسانی و سرگرمی استفاده میکنند.
افترافکت Creative Cloud (CC)
افترافکت CC نرم افزار استاندارد صنعتی برای جلوه های بصری و موشن گرافیک است. این بخشی از Adobe Creative Suite مبتنی بر اشتراک است. CC مخفف کلمه Creative Cloud است و به طور خودکار برای کاربران خود به طور مداوم به روز می شود. این همکاری همچنین استفاده از سایر برنامه های Adobe را در صورت نیاز آسان تر می کند.همچنین به همگام سازی تنظیمات شما اجازه می دهد تا از آن در هر رایانه ای در هر نقطه از جهان استفاده کنید. اگرچه برنامه را می توان به صورت محلی ذخیره کرد، اما اشتراک باید فعال باشد تا به روز رسانی ها را دریافت کند و همه عملکردها را داشته باشد. اشتراک ها را می توان در هر زمان لغو کرد.
آنچه با افترافکت ایجاد می شود
به عنوان یک ابزار خلاقانه و فنی برای ویدئو، جلوهها و ترکیببندی، میتوان از آن برای ساخت، ایجاد و سبکسازی فیلمهای دو بعدی در یک فضای سهبعدی استفاده کرد. از افترافکت می توان برای طراحی عناوین، ایجاد شخصیت های کارتونی دو بعدی، ادغام فیلم ها با هم در یک مجموعه واحد از تصاویر متحرک، متحرک سازی آرم های ثابت و متن استفاده کرد. افتر افکت مشابه نرم افزار ویرایش ویدیو نیست، زیرا معمولاً برای اعمال جلوه ها پس از ویرایش فیلم یا ایجاد موشن گرافیک مستقل استفاده می شود.
تاریخچه افترافکت
افترافکت در سال 1993 اختراع شد و در اصل از شرکت علم و هنر در رود آیلند ساخته شد. در اینجا نسخه های 1.0 و 1.1 منتشر شد. این فقط برای رایانههای مبتنی بر مک در دسترس بود و قابلیتهای آن محدود بود، که شامل ترکیب لایهای با ماسک، افکت، تبدیلها و فریمهای کلیدی بود.
نسخه بعدی افترافکت 2.0 در سال 1994 توسط Aldus Corporationبود که موشن تاری، رندر چند ماشینی و پنجره Time Layout را اضافه کرد. نسخههای بعدی 2.0.1، 3.0 و 3.1 در سالهای 1995 و 1996 منتشر شدند. Adobe در جولای 1993 آلدوس را خریداری کرد و اولین نسخه Adobe با نسخه 3.0 شروع شد.
در می 1997 با نسخه 3.1، اولین نسخه ویندوز همراه با ترجمه فرانسوی و آلمانی منتشر شد. در نوامبر همان سال، خروجی انیمیشن GIF و افکت Path Text به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفت.
نسخه 4.0 در ژانویه 1999 منتشر شد و تعدادی بهبود از جمله جلوههای صوتی و تبدیل، پنجرههای زبانهدار، زمین بازی ذرات، لایههای تنظیم، خطکشها و راهنماها، واردات برتر، پشتیبانی از لایههای Illustrator و رنگهای برچسب در جدول زمانی اضافه شد. همچنین این اولین نسخه مک و ویندوز دوگانه این برنامه بود.
نسخه 4.1 در دسامبر همان سال دنبال شد و جلوه های کانال سه بعدی، لایه های توالی، پشتیبانی از تصویر 30000x30000 و سایر پیشرفت ها را اضافه کرد.
5.0 در آوریل 2001 منتشر شد و زنگ ها و سوت های اصلی را اضافه کرد. این معرفی وارد کردن ماسک برداری فتوشاپ 6، واردات پی دی اف، سوئیچ انفرادی، 16 بیت در رنگ کانال، پلاگین های Atomic Power، لایه ها و چراغ های سه بعدی، پیش نمایش های پویا و موارد دیگر بود.
در ژانویه 2002، نسخه 5.5 منتشر شد و اولین نسخه OS X بود. خروجی RealMedia، مجموعه Zaxwerks 3D Invigorator Classic، پالت افکتها، وارد کردن دادههای دوربین و نماهای سه بعدی متعدد را اضافه کرد.
نسخه 6.0 در آگوست 2003 منتشر شد. با این نسخه لایه های متنی قابل ویرایش فتوشاپ، رنگ، اسکریپت، لایه های متن و انیمیشن، Keylight، Scribble، Dust & Scratches و Open GL پشتیبانی می شود. نسخه 6.5 در ژوئن 2004 با پیشرفت های جزئی منتشر شد.
در ژانویه 2006، نسخه 7.0 منتشر شد که پشتیبانی از Adobe Bridge، مدیریت رنگ نمایشگر، ایجاد فایل فتوشاپ، تاری هوشمند، پیوند پویا با Premiere Pro، timewarp، صدای 32 بیتی و اولین نسخه های اسپانیایی و ایتالیایی را اضافه کرد.
معرفی CS3 با نسخه 8.0 در جولای 2007، اضافه شدن مدیریت رنگ کامل، و اولین نسخه جهانی باینری اینتل مک ارائه شد. CS3 (8.0.2) در فوریه 2008 منتشر شد و آخرین نسخه Mac PowerPC بود.
CS4 در سپتامبر 2008 با بهروزرسانیهایی در ماه مه 2009 و اکتبر 2010 منتشر شد. نسخه CS5 64 بیتی بومی را در OS X و Windows اجباری کرد. CS5 چهار به روز رسانی داشت.
CS6 در آوریل 2012 منتشر شد و به همراه پیشرفتهای دیگر از Final Cut Pro وارد شد. وارد کردن لایه سه بعدی PSD زنده حذف شد. CS6 2 ارتقا داشت.
اولین نسخه CC در ژوئن 2013 معرفی شد، که به Maxon Cinema 4D Lite & Cinewar3e ادغام، Refine Soft Matte، لایه بندی و Warp Stabilizer VFX اضافه شد. بهروزرسانیهای اضافی در اکتبر 2013 و دسامبر 2013، پشتیبانی از OS 10.9 و Retina، پیوند ویژگی، ردیاب ماسک، ایجاد خودکار پوشهها برای دنبالههای تصویر، و سایر بهبودهای کیفیت کوچک را اضافه کردند.
CC2014 در ژوئن 2014 منتشر شد. این شامل توانایی وارد کردن فیلم RAW سونی، MPEG-4 SStp، و پیشنمایش ویدیو بر روی یک مانیتور خارجی با مرکوری Transmit بود. این نیز دو ارتقا در سپتامبر و دسامبر داشت.
CC2015 در نوامبر 2015 منتشر شد، با ارتقاء در ژانویه 2016 و ژوئن 2016. انتشار CC2017 در نوامبر 2016 پروژه های Creative Cloud Team را معرفی کرد. ارتقاء در CC2017 به پروژه های تیم اجازه داد تا به صورت محلی ذخیره شوند. دومین ارتقاء سال 2017 در آوریل 2017 منتشر شد و به Lumetri Scopes، لرزش دوربین و بهینه سازی های متعدد GPU اضافه شد.
ثبت یک نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *
ورود / ثبت نام با حساب گوگل