گوگل اسکولار؛ یکی از معروفترین موتورهای جستجوی گوگل
گوگل اسکولار یکی از محبوبترین و پرکاربردترین موتورهای جستجوگر گوگل است که به بانکهای اطلاعاتی و اسناد و مقالات معتبر دسترسی ایجاد میکند. این موتور جستجو، معروفترین منابع مقالات معتبر را در اختیار اقشار فرهنگی، دانشجویان، دانشآموزان، اساتید و معلمان قرار میدهد. گوگل اسکولار به این دسته از افراد کمک میکند تا در کوتاهترین زمان ممکن و با جستجوی واژگان کلیدی، به مجموعهای غنی از مقالات، پژوهشها، مجلات و پایاننامههای معتبر دسترسی پیدا کنند. دستیابی و دانلود این مقالات به لطف گوگل اسکولار بسیار آسان شده است. با روش عملکرد این موتور جستجوگر و دانلود مقالات از آن آشنا میشویم.
اسناد و مقالات تحت پوشش گوگل اسکولار
از تعداد دقیق مقالاتی که گوگل اسکولار آنها را پوشش میدهد، اطلاعات دقیقی در دست نیست. اما بر طبق آمارهای منابع غیررسمی، این موتور جستجوگر بیش از 160 میلیون مدرک، پژوهش، مقاله و دیگر منابع اطلاعاتی را پوشش میدهد. منابع این اسناد و مقالات، ناشران آکادمیک، دانشگاهها، جوامع و انجمنهای علمی، آرشیوها، مخازن سازمانی آنلاین، و دیگر سایتها و دیتابیسهای علمی پژوهشی هستند.
بسیاری از این مقالات موثق بوده و دارای پایه علمی و تایید شده توسط اساتید و هیئتهای علمی و دانشگاهی هستند. همچنین موضوعات مقالات موجود در گوگل اسکولار تمامی زمینههای علمی و پژوهشی از قبیل اقتصاد، پزشکی، مهندسی، کشاورزی و موارد دیگر را در بر میگیرند.
امکاناتی که Google Scholar در اختیار کاربران قرار میدهد
گوگل اسکولار با اتصال به منابع موثق علمی، بانک کاملی از اطلاعات علمی مورد نیاز کاربران در زمینهها و موضوعات مختلف علمی و پژوهشی را در اختیار آنان قرار میدهد. اما علاوه بر این گوگل اسکولار امکانات بیشمار دیگری نیز دارد که کاربرد این موتور جستجوگر را بیش از پیش میکند.
از جمله ویژگیهای Google Scholar عبارتند از:
- جستجو در بین همه منابع علمی
- جستجوی مقالات بر اساس سال انتشار
- مشاهده رفرنسهای مقالات و جستجو بر اساس آنها
- مشاهده تعداد استنادات
- پیدا کردن نسخههای مختلف مقالات در اینترنت
- یافتن متن کامل مدارک علمی در فضای وب
- ارائه ارجاع قالببندی شده مقاله در قالب مختلف
- نمایش اطلاعات پژوهشگران و نویسندگان برتر
- یافتن آثار مرتبط، نقلقولها و ارجاعات، نویسندگان و انتشارات
- امکان آگاهی از جدیدترین پیشرفتهای علمی در تمامی زمینهها
- امکان جستجوی ساده و پیشرفته
- ذخیره کردن منابع بازیابی شده
- آلرت یا آگاهیرسانی
- اعتبارسنجی مقالات و نویسندگان
- بررسی خلاصهای از وضعیت پژوهشی نویسندگان
- ایجاد پروفایل شخصی برای نویسندگان
- مشاهده مقالات خود اعم از فارسی و انگلیسی
- ردیابی استنادات به مقالات خود
- محاسبه H-Index بر اساس تعداد مقالات و استنادات و رسم نمودار مربوطه
روش جستجو در گوگل اسکولار
جستجو درگوگل اسکولار بسیار ساده است و تفاوتی با گوگل ندارد. دانستن چند نکته باعث میشود تا بتوانید جستجوی کاملتر و با نتایج بهتری داشته باشید. در ابتدا باید وارد وبسایت گوگل اسکولار به آدرس scholar.google.com شوید یا عبارت google scholar را حتی به فارسی جستجو کنید تا این سایت برای شما باز شود. سپس در کادر جستجو، کلمات کلیدی یا عنوان مورد نظر را جستجو میکنید و پس از زدن دکمهی Enter نتایج برای شما به نمایش در خواهد آمد. بهتر است برای نمایش کاملتر نتایج، کلمات کلیدی را جستجو کنید و یا هنگام جستجو در میان کلمات علامت + را قرار دهید.
بررسی بخشهای مختلف گوگل اسکولار
هنگامی که کلمهای را در گوگل اسکولار جستجو میکنید، علاوه بر نمایش نتایج، گزینههای مختلف در گوشه و کنار صفحه به شما نمایش داده میشوند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. در گوشه سمت چپ و بالا این قابلیت برای شما وجود دارد که مقالات نمایش داده شده را بر اساس سال انتشار جستجو کنید. زیر این قسمت نیز قابلیت دستهبندی مقالات بر اساس ارتباط آنها با کلمه جستجو شده توسط شما یا مرتبسازی آنها بر اساس تاریخ انتشار وجود دارد. در زیر این قسمت نیز میتوانید اسناد علمی را به دو دستهی تمامی انواع سند علمی (Any Type) و مقالات (Review Articles) به دلخواه مرتب کنید.
همچنین دو بخش My Profile و My Library نیز در سمت راست و بالای صفحه قرار دارند که با استفاده از بخشMy Profile ، پروفایل خود را در گوگل اسکولار بسازید و در آن بهعنوان ناشر یا کاربر عادی فعالیت کنید. با ورود به بخش My Profile شما باید اطلاعات خود و مقالاتی که ثبت کردهاید را وارد کرده و یکسری تنظیمات امنیتی و کاری را مشخص کنید.
بخش My Library نیز بخشی است که به شما کمک میکند تا مقالاتی که میخواهید را در آنجا نگهداری کنید تا همیشه در دسترس شما باشند. برای این کار، کافی است که اکانت گوگل شما بر روی مرورگرتان وارد و سینک شده باشد و بر روی ستاره زیر هر لینک که در کنارش Save نوشته شده، کلیک کنید تا لینک مورد نظر به قسمت My Library اضافه شود.
دانلود مقالات از گوگل اسکولار
دانلود مقالات و اسناد از موتور جستجوگر گوگل اسکولار نیز بسیار ساده و راحت است. در کنار برخی مقالات که پس از جستجو ظاهر میشوند، یک کادر که در آن عبارت PDF نوشته شده است، وجود دارد. به این کعنی که با کلیک بر روی آن لینک میتوانید مستقیما فایل PDF مقاله مورد نظر خود را دانلود کنید و در اختیار داشته باشید. روش دیگر این است که وارد لینک مقاله شوید و در سایتی که باز میشود بخشی برای دانلود مقاله یا لینک آن وجود دارد که با کلیک کردن بر روی آن میتوانید مقاله را دریافت کنید.
گوگل اسکولار؛ بهترین منبع تحقیق برای دانشجویان و دانشآموزان
گوگل اسکولار سرویسی بینظیر برای انجام پژوهشهای دانشجویان بهشمار میآید. این وبسایت با تسهیل دسترسی به کاملترین بانکهای اطلاعاتی، منبع بیپایانی از تحقیقات معتبر را در اختیار اقشار فرهنگی از جمله دانشجویان و اساتید دانشگاهها قرار میدهد.
روش جستجو در این وبسایت بسیار آسان است. با دانستن نکاتی که در این مطلب ذکر شد، میتوانید به مقالات دلخواه خود دست پیدا کنید. در این سایت میتوانید پروفایل خود را ایجاد کنید و همواره به مقالات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشید. همچنین Google Scholar، امکانات رهگیری مقالات و استنادات به آنها را نیز در اختیار کاربران خود قرار میدهد تا بتوانند آثار مرتبط را نیز جستجو کنند.
ثبت یک نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *
ورود / ثبت نام با حساب گوگل