بسیاری از افرادی که قصد راهاندازی یک کسبوکار را دارند، به دنبال نوعی سرور یا فضای نگهداری سایت خود در بستر اینترنت هستند. برای این کار میتوان از هاست ابری، هاست لینوکس و موارد دیگر استفاده کرد؛ اما سرورهای مجازی میتوانند گزینه بهتری باشند. در ذهن بسیاری از افراد این سوال پیش میآید که سرور مجازی یا VPS چیست و چه تفاوتی با شبکه مجازی یا وی پی ان دارد؟ برای پاسخ به این سوالات باید با مفاهیم سرور مجازی و شبکه مجازی آشنا شویم و به بررسی کاربردها و مزایای آنها بپردازیم.
استفاده از سرور مجازی چه مزایایی دارد؟
قبل از پاسخ به این سوال که VPS چیست، باید با مزایای این نوع سرور آشنا شویم. یکی از مهمترین مزایای VPS این است که در مقایسه با هاست اشتراکی سرعت بالاتری دارد و قابل اعتمادتر است. همچنین دیتابیس و فایلهای شما در سرور مجازی VPS محفوظ خواهد بود و هیچیک از سرورهای همسایه امکان دسترسی به آنها را ندارند. باید بدانید که در سرور مجازی شما به Root یا Superuser سرور دسترسی دارید و میتوانید به پیکربندی آن بپردازید.
از جمله سایر مزایای استفاده از سرور مجازی یا همان VPS میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سایت شما در سرور مجازی در اثر ترافیک بالای سرورهای همسایه با مشکل روبهرو نمیشود
- فرایند ارتقا در سرور مجازی بسیار آسان است. به این معنی که در زمان توسعه وبسایت خود میتوانید مواردی مانند CPU، RAM، فضای ذخیرهسازی سرور مجازی و پهنای باند را تا سطح مورد نیاز ارتقا دهید
- به نسبت امکاناتی که سرور مجازی در اختیار شما قرار میدهد، هزینه قابل پرداخت برای استفاده از آن بسیار مقرونبهصرفه است
- شما این امکان را دارید که روی سرور مجازی خود نرمافزارهای خاص را نصب و اصلاح کنید
منظور از سرور مجازی یا VPS چیست؟
در پاسخ به این سوال که VPS چیست باید با مفهوم سرور آشنا شویم. ابتدا باید بدانید که VPS (Virtual Private Server) به معنای سرور مجازی خصوصی است. سرور در واقع نوعی رایانه قدرتمند به شمار میرود که تمام فایلها و اطلاعات وبسایت شما داخل آن ذخیره میشود. زمانی که فردی آدرس وبسایت شما رو در مرورگر خود وارد کند، سرور اطلاعات دسترسی به سایت را برای مرورگر ارسال کرده تا وبسایت شما برای آن فرد نمایش داده شود.
باید بدانید که سرور مجازی در طی یک فرایند مجازیسازی به وجود میآید. مجازیسازی سرور در واقع به معنی ایجاد یک نسخه مجازی از سرور مورد نظر بهجای نسخه واقعی آن است. به طور معمول، در سرورهای مجازی در هر سرور یک سختافزار مستقل وجود ندارد؛ در واقع یک سختافزار قدرتمند به چند سرور شبیهسازی شده تبدیل میشوند. به این ترتیب یک سرور یا سختافزار با چند سرور جدا به همراه سیستمعامل مستقل ایجاد شده که بر روی آن میتوانید منابع مخصوص خود را قرار دهید.
روش کار سرور مجازی یا VPS و کاربردهای آن
برای فهم دقیق اینکه سرور مجازی یا همان VPS چیست و چگونه کار میکند، باید مثال ساده بیاوریم. تصور کنید که سرور مجازی یک واحد آپارتمان در یک مجتمع مسکونی است. شما و سایر همسایگان در این مجتمع مسکونی ساکن هستید و هر کدام فضای اختصاصی برای خود دارید. در این مجتمع شما امکان مدیریت واحد خود را خواهید داشت و میتوانید هر تغییری در آن بدهید. همچنین در صورت بدرفتاری یکی از همسایگان، شما نباید اقدامی بکنید؛ در واقع این وظیفه مالک مجتمع است که به این مشکل رسیدگی کند. سرور مجازی یا VPS در واقع همان مجتمع مسکونی است و کاربران واحدهای آن هستند. به این ترتیب به صورت جداگانه از سرورو استفاده میکنند. بنابراین میتوان گفت که هیچ منبعی، سایر منابع را تحت تاثیر قرار نمیدهد. در واقع این منابع باعث کاهش سرعت و امنیت یکدیگر نمیشوند.
سروهای مجازی یا همان VPS در زمینههای مختلفی کاربرد دارند. برخی بهعنوان سرور گیم یا میزبانی از سایتهای دارای ترافیک بالا استفاده میکنند. بسیاری از برنامهنویسها با استفاده از VPS فضایی به وجود میآوردند تا در آن بتوانند کدهای خود را تست کنند. باید اشاره کرد که تریدرهای ایرانی در بازارهای مالی، فعالیتهای خود را با استفاده از سرور مجازی انجام میدهند. دلیل تریدرها برای این کار تغییر IP خود از ایران به کشورهای دیگر برای دسترسی آزاد به بازارهای مالی است.
تفاوت VPS و وی پی ان در چیست؟
اکنون که فهمیدیم سرور مجازی یا همان VPS چیست، باید به این سوال پاسخ دهیم که VPS با وی پی ان چه تفاوتی دارد. باید بدانید که وی پی ان تنها باری حفظ امنیت اطلاعات و دادهها در هنگام گشتوگذار در بستر اینترنت استفاده میشود. اما VPS امکانات بسیار گستردهتری را در اختیار شما قرار میدهد. شما با VPS میتوانید وبسایت یا برنامهها را میزبانی و مدیریت کنید. همچنین این سرور در اتصال امن به اینترنت کاربرد دارد. به طور کلی در ایران دسترسی به بسیاری از وبسایتها محدود است؛ بنابراین برای ایجاد دسترسی باید از VPS یا وی پی ان استفاده شود.
به عنوان مثال افرادی که قصد معامله رمزارز به صورت مستقیم در سایت بایننس را دارند، باید IP خود را از ایران به کشوری دیگر تغییر دهند. بیشتر این افراد از وی پی ان برای این کار استفاده میکنند. البته این کار ممکن است باعث به خطر افتادن امنیت حساب کاربری آنها شود؛ چرا که با استفاده از وی پی ان IP به صورت مداوم تغییر میکند. در نتیجه ممکن است که سیسم صرافی مشکوک شده و حساب بایننس کاربر را مسدود کند. در نتیجه استفاده از VPS گزینه بهتری است؛ چرا که این سرور ثابت قانونی بوده و مشکل تغییر IP در آن وجود ندارد.
سرور مجازی VPS؛ راهکاری مطمئن برای میزبانی وبسایتها
در این مطلب به این سوال پاسخ دادیم که سرور مجازی یا VPS چیست و چگونه کار میکند. این سرور منابع زیاد و قویتری نسبت به وی پی ان را در اختیار کاربران قرار میدهد. از همین رو VPS گزینهای ایدهآل برای میزبانی وبسایتها در بستر اینترنت است. این سرور نسبت به وی پی ان و هاست اشتراکی مزایای بیشتری دارد. در هاست اشتراکی، عملکرد هر کاربر روی عملکرد سایر کاربران تاثیر میگذارد. شبکه مجازی یا وی پی ان تنها امکان مرور در اینترنت را به کاربر میدهد. اما در VPS عملکرد هیچکدام از کاربران روی عملکرد سایرین تاثیر نمیگذارد. همچنین این سرور کاربردهای فراوانی مانند تغییر IP برای انجام معاملات ارزی به صورت مستقیم و ایجاد فضایی برای تست کردن کدهای برنامهنویسی دارد.
ثبت یک نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *
ورود / ثبت نام با حساب گوگل