برخی از افراد باور دارند ایلان ماسک همان ساتوشی ناکاموتوست. با وجودی که ایلان ماسک این ادعاها را رد کرده، اما علت این امر، ادعاهای یکی از کارآموزان سابق شرکت اسپیس ایکس است. در این مطلب، عدلههای موجود مبنی بر اینکه ایلان ماسک همان ساتوشی ناکاموتو است را بررسی میکنیم.
عدله کارآموز سابق اسپیس ایکس در خصوص ساتوشی ناکاموتو بودن ایلان ماسک
ساحیل گوپتا (Sahil Gupta)، مدیرعامل Space.io که زمانی بهعنوان کارآموز شرکت اسپیس ایکس فعالیت میکرد و سابقه کار بهعنوان مهندس نرم افزار در شرکت تسلا را نیز در کارنامه خود دارد، میگوید مدیرعامل این شرکت به احتمال زیاد ساتوشی ناکاموتو است. با اینکه این تئوری جدید نیست، اما آقای گوپتا به مقایسه شباهتهای ایلان ماسک و ساتوشی ناکاموتو بهگونهای جدید پرداخته است.
البته آقای ماسک در سالهای گذشته همیشه ادعای خالق بیت کوین بودن را رد کرده و در توییتی نوشته است:
شباهتهای ایلان ماسک و ساتوشی ناکاموتو
آقای گوپتا در مصاحبهای گفته:
چند سال پیش برایم سوال بود که آیا ماسک توانایی نوشتن کدهای منبع بیت کوین را دارد یاخیر. سپس متوجه شدم که او واقعا این توانایی را دارد. خود آقای ماسک نرمافزار اولین شرکتهای خود بهنام Zip2 و X.com را نوشته است که در پرداخت های همتابههمتا تخصص داشتند. کد منبع X.com به زبان ++C نوشته شده و خاصیتی «یکپارچه» دارد. بیت کوین هم همینطور است.
آقای گوپتا در ادامه به بررسی پستهای انجمن ساتوشی ناکاموتو پرداخته است. وی میگوید:
استفاده ساتوشی از عباراتی مانند "bloody hard" بهمعنای «شدیدا سخت» و "order of magnitude" بهمعنای «مرتبه بزرگی» از جمله عباراتی هستند که ماسک زیاد از آنها استفاده میکند. ساتوشی بعد از هر نقطه دو بار فاصله میزند و سپس شروع به نوشتن میکند. ماسک هم همینطور.
این عبارات را در تصاویر زیر مشاهده میکنید:
علاوه بر این، مقالهای در خصوص آیپی فاششده از ساتوشی نشان میدهد که وی یک بار در سال 2009، در محله ون نویز شهر لس آنجلس حضور داشته است. جالب است بدانید که دفتر شرکت اسپیس ایکس در مجاورت محله ون نویز قرار دارد و ماسک به فرودگاه آن رفت و آمد میکند.
آقای گوپتا گفته با اینکه هیچ سند محکمی در خصوص اینکه ایلان ماسک همان ساتوشی ناکاموتو است وجود ندارد، اما شواهد ضمنی بیداد میکنند. وی گفته:
شباهت نادر موقعیت جغرافیایی، توانایی فنی، سبک نوشتن و فلسفه انگیزشی همگی دال بر این امر هستند.
البته آقای گوپتا نسبت به عمومی شدن این اظهارات مطئمن نیست:
اینکه ماسک بیش از یک بار در توئیتهای خود درباره ساتوشی شوخی کرده است، هیچ اشکالی ندارد. اما از طرفی، وی اعتبار ساتوشی بودن را نمیپذیرد و نخواهد پذیرفت، مگر اینکه مجموعه شواهد آنقدر زیاد باشند که مردم آن را درک کرده و از وی بخواهند که این اعتبار را به خودش بدهد. چند هفته پیش، پیتر تیل (Peter Thiel) گفت که ایالات متحده باید یک رژه کاغذ رنگی (رژهای که در آن مسیر حرکت با کاغذ رنگی پوشانده میشود) برای ساتوشی ناکاموتو برگزار کند.
ماموریت اصلی پیپل
آقای گوپتا اظهار داشته به گفته لوک نوسک (Luke Nosek)، یکی از همبنیانگذاران شرکت پیپل در کنار ایلان ماسک، ماموریت پیپل «ساخت یک ارز جهانی» بوده است. این افراد میخواستند این ارز «از دخالتهای کارتلهای فاسد بانکی و دولتهایی که باعث تضعیف ارزش ارز میشوند، مستقل باشد. و ما هم توانستیم یک چیز قدرتمند از نظر اقتصادی بسازیم و بسیاری از کسب و کارهای کوچک را قدرت بخشیم که به آن افتخار هم میکنیم، اما نتوانستیم به ماموریت اصلی دست یابیم.
ماموریت بیت کوین هم شباهت زیادی به این امر دارد.
انگلیسی بریتانیایی
میدانیم که ساتوشی ناکاموتو از املای بریتانیایی لغات انگلیسی استفاده میکرده است. اما گاهی اوقات، وی از املای آمریکایی نیز استفاده کرده است. گزارشی در این زمینه میگوید علت این امر احتمالا دور کردن افکار عمومی از واقعیت ماجرا بوده است. کریگ رایت استرالیایی (خالق ارز دیجیتال BSV) که ادعا میکند ناکاموتوست، میگوید استرالیایی بودن به این معناست که او از انگلیسی بریتانیایی استفاده میکند. وی همچنین میگوید این دلیلی بر این است که او خالق بیت کوین است.
با این وجود، آقای ماسک در آفریقای جنوبی بزرگ شده که مستعمره بریتانیا محسوب میشود و سپس در سن 17 سالگی به کانادا مهاجرت کرده است. سپس وی به ایالات متحده نقل مکان کرد و تمام طول دوران بزرگسالی خود را در آنجا گذراند. منطقی است که وی در طول زمان هر دو املای بریتانیایی و آمریکایی را بهکار بگیرد.
نظر ایلان ماسک درباره هویت ساتوشی ناکاموتو
سوای این شباهتها، جالب است بدانید که خود آقای ماسک باور دارد نیک سابو (Nick Szabo) همان ساتوشی ناکاموتوست. وی در مصاحبهای گفته:
خب، میتوانید به تکامل ایدهها قبل از راهاندازی بیت کوین نگاه کنید و ببینید چه کسی درباره آن ایدهها نوشته است. به نظر میرسد که نیک سابو احتمالا بیش از هر کس دیگری مسئول تکامل این ایدهها است.
اگر نمیدانید، نیک سابو یک دانشمند کامپیوتر و رمزنگار است که به توسعه قراردادهای هوشمند و شکل اولیه ارز دیجیتال به نام "Bit Gold" کمک کرده است. با اینکه این رمز ارز هیچگاه مطرح نشد، اما بسیاری آن را پیشدرآمد اولیه بیت کوین میدانند. فناوری قرارداد هوشمند او نیز به عنوان بخش اساسی بلاک چین اتریوم مورد استفاده قرار گرفت. به این ترتیب، بسیاری حدس میزنند که آقای سابو پدر بیت کوین است. با این حال، او همیشه این ادعا را رد کرده است.
ثبت یک نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *
ورود / ثبت نام با حساب گوگل