برای طراحی وب سایت های چند زبانه باید قواعد بسیاری را رعایت کنید. مرتب سازی دامین های مختلف، تنظیمات وب سرور، ساختار url ها ، چهارچوب صفحات ،ترجمه محتوا به زبان های دیگر ،رعایت اصول سئو در طراحی سایت های چند زبانه و همچنین رعایت اصول تجربه کاربری وب سایت دارای اهمیت هستند .
معمولا در وب سایت های چندزبانه محتوا در زبان های مختلف یکی است ولی ممکن است با توجه به ملیت های گوناگون این اطلاعات تغییر کند. booking.com یکی از نمونه های خوب وب سایت های چندزبانه است . این وب سایت به 35 زبان مختلف پیاده شده است.
صفحه اصلی این وب سایت دارای دو زبان انگلیسی در سمت چپ و پرتغالی در سمت راست است .
اولین قدم در طراحی وب سایت های چندزبانه مشخص کردن زبان اصلی وب سایت است . زبانی که اکثر محتویات وب سایت با ان پیاده شده است . بعد از انتخاب زبان اصلی برای وب سایت ، باید کد مربوطه به آن زبان را در سایت خود مشخص کنید. منظور از کد زبان منظور همان دوحرفی است که زبان مورد را مشخص می کند ، البته ممکن است از بیش از دو حرف برای مشخص کردن کد زبان استفاده شود . به عنوان مثال گاهی اوقات از چهار حرف برای مشخص کردن برخی زبان ها استفاده می شود که کاراکترهای اضافی برای توضیحات بیشتر در مورد ان زبان بکار می رود. به عنوان مثال کد زبانی EN-GB برای تشخیص زبان انگلیسی بریتانیایی است در حالی که کد زبانی EN-US برای مشخص کردن انگلیسی امریکایی استفاده می شود.
در مرحله بعدی باید این کد زبانی را به وب سایت خود اضافه کنیم . برای ست کردن زبان انگلیسی به عنوان زبان پیش فرض برای محتویات وب سایت از خاصیت lang در تگ html صفحه استفاده می کنیم .
<html lang="en">
در صورتی که بخواهید از چندین زبان برای نمایش محتوای وب سایت استفاده کنید باز می توانید از همین خاصیت lang برای مشخص کردن زبان محتوای مورد نظر خود استفاده کنید. به عنوان مثال اگر وب سایت شما به زبان اینگلیسی است و می خواهید محتوایی به زبان فرانسه به ان اضافه کنید باید زبان مورد نظر خود را مشخص کنید مانند تکه کد زیر که برای مشخص کردن نقل قولی به زبان فرانسه بدین شکل عمل کرده است :
<blockquote lang=”fr”>
<p>Le plus grand faible des hommes, c'est l'amour qu'ils ont de la vie.</p>
</blockquote>
لینک ها
در وب سایت های چندزبانه برای ایجاد لینک به صفحاتی که دارای زبان دیگری نسبت به مبدا لینک هستند می توانید با استفاده از خاصیت hreflang زبان مورد نظر در مقصد را در تگ a مشخص کنید . این کار به کاربرانی که از نرم افزار های قرائت وب سایت استفاده می کنند بسیار مفید است و امکان قرائت درست را به نرم افزار می دهد .
به عنوان مثال برای لینک به صفحه ای که محتویات ان به زبان فرانسه است به شکل زیر عمل می کنیم ، توجه کنید که زبان مبدا ، زبانی غیر از فرانسه است در غیر این صورت نیازی به مشخص کردن hreflang برای تگ a نیست:
<a href="" hreflang="fr">French</a>
اگر متن خود لینک نیز به زبان فرانسه باشد در این صورت هم از خاصیت lang و هم از hreflang استفاده می کنیم :
<a href="" lang="fr" hreflang="fr">Francais</a>
گوگل و سایت های چند زبانه :
گوگل برای شناسایی زبان محتویات صفحات وب از خاصیت lang استفاده نمی کند. در واقع این خاصیت بیشتر برای شناساندن زبان به برنامه های قرائت صفحه نمایش است. گوگل سعی می کند زبان اصلی وب سایت شما را با الگوریتم های مخصوص خودش شناسایی کند و به همین دلیل هم گوگل توصیه می کند تنها از یک زبان در صفحات خود استفاده کنید.
وب سایت های چند زبانه و اصول سئو :
در طراحی سایت های چند زبانه برای زبان های مختلف باید کلمات کلیدی مختلفی را در نظر گرفت . ساختار url ها نیز برروی سئو تاثیر گذار است . بهینه سازی url ها در زبان های مختلف وب سایت نیز بسیار اهمیت دارد. استفاده از url های با معنی که مشخص کننده محتوای ان باشد در سئو تاثیر گذار است .
بهتر است محتوای سایت برای زبان های مختلف تغییر کند چرا که خوانندگان وب سایت تغییر می کند بنابراین بهتر است محتوا متناسب با ملیت و گروه خوانندگان وب سایت ارائه شود .
ثبت یک نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *
ورود / ثبت نام با حساب گوگل