هر گاه از ما سوال شود که سرور چیست؟ در پاسخ باید گفت که در تئوری، هر زمان که رایانهها منابع را با ماشین های مشتری به اشتراک بگذارند، سرور در نظر گرفته میشوند.
سرور رایانه یا سیستمیاست که منابع، دادهها، خدمات یا برنامهها را از طریق شبکه در اختیار رایانههای دیگری که به عنوان کلاینتها شناخته میشوند، میدهد. انواع مختلفی از سرورها وجود دارد از جمله وب سرور، سرور پست الکترونیکی و سرور مجازی و سرور اختصاصی.
در ادامه خواهیم گفت که سرور چیست و چه انواعی دارد.
سرور چیست؟
سرورها اغلب کامپیوترهای تک و قدرتمندی بودند که از طریق یک شبکه به مجموعه ای از رایانه های مشتری با قدرت کمتر متصل میشدند. این معماری شبکه اغلب به عنوان مدل سرویس گیرنده-سرور نامیده میشود، که در آن کامپیوتر مشتری و سرور هر دو دارای قدرت محاسباتی هستند، اما وظایف خاصی به سرورها واگذار میشود. در مدلهای محاسباتی قبلی، مانند مدل مینفریم-ترمینال، مینفریم بهعنوان یک سرور عمل میکرد، حتی اگر به آن نام اشاره نمیشد.
همانطور که تکنولوژی تکامل یافته است، تعریف سرور نیز با آن تکامل یافته است. این روزها، سرور ممکن است چیزی بیش از نرم افزاری نباشد که روی یک یا چند دستگاه محاسباتی فیزیکی اجرا میشود. چنین سرورهایی اغلب به عنوان سرور مجازی شناخته میشوند. در ابتدا، از سرورهای مجازی برای افزایش تعداد عملکردهای سرور که یک سرور سخت افزاری میتوانست انجام دهد استفاده میشد. امروزه سرورهای مجازی اغلب توسط یک شخص ثالث بر روی سخت افزار در سراسر اینترنت با ترتیبی به نام محاسبات ابری اجرا میشوند.
خرید سرور اختصاصی یا مجازی ممکن است برای انجام یک کار منفرد طراحی شده باشد، مانند سرور ایمیل، که ایمیل را میپذیرد و ذخیره میکند و سپس آن را در اختیار مشتری درخواست کننده قرار میدهد. سرورها همچنین ممکن است چندین کار مانند سرور فایل و چاپ را انجام دهند که هم فایلها را ذخیره میکند و هم کارهای چاپی را از مشتریان میپذیرد و سپس آنها را به یک چاپگر متصل به شبکه ارسال میکند.
VPS یا سرور مجازی یک ماشین مجازی است که از یک سرور فیزیکی ایجاد شده است. سرور اختصاصی یک ماشین فیزیکی بدون لایه مجازی سازی است. مزیت خرید سرور مجازی یا VPS این است که منابع مجازی به راحتی میتوانند متناسب با نیازهای پروژه شما مقیاس شوند - و این هم از نظر هزینه و هم از نظر انعطافپذیری سودمند است.
انواع سرور
1. سرورهای مجازی و اختصاصی
یک سرور مبدا به درخواست های اینترنتی دریافتی گوش میدهد و به آنها پاسخ میدهد. معمولاً در ارتباط با هنگام مقایسه VPS و میزبانی اشتراکی، VPS گزینه ایمن و پایدارتر از میزبانی اشتراکی است که در آن فضای سرور اختصاصی ندارید. با این حال، مقیاس کوچکتر و ارزان تر از اجاره یک سرور کامل است.
میزبانی VPS معمولاً توسط صاحبان وب سایت هایی انتخاب میشود که ترافیک سطح متوسطی دارند که از محدودیت های برنامه های میزبانی اشتراکی فراتر میرود اما هنوز به منابع سرور اختصاصی نیاز ندارند.
از طرفی دیگر با در سرور اختصاصی، شما یک سرور فیزیکی کامل را برای کسب و کار خود اجاره میکنید. اگر یک وب سایت پربازدید دارید، میزبانی اختصاصی میتواند بهترین راه حل برای شما باشد، زیرا سرورهای اختصاصی سریع، انعطاف پذیر و کاملا قابل تنظیم هستند. با این حال، این سرویس قطعاً با برچسب قیمت نیز همراه است، بنابراین برای همه ارزش ندارد، به خصوص اگر یک وب سایت کوچک یا متوسط دارید.
در حالی که میزبانی VPS به شما امکان میدهد سیستم عامل و برنامه های کاربردی سرور خود را انتخاب و پیکربندی کنید، میزبانی اختصاصی یک قدم فراتر میرود. این نه تنها به شما اجازه پیکربندی نرم افزار، بلکه سخت افزار را نیز میدهد، زیرا کل سرور متعلق به شماست و هیچکس در راه اندازی نظری ندارد. شما همچنین میتوانید یک سرور اختصاصی را در سایت (به عنوان مثال، در دفتر خود) اجرا کنید، اما در این صورت پشتیبانی یک تیم میزبانی حرفه ای را از دست میدهید.
حتما بخوانید: نرم افزار مانیتورینگ سرور؛ ۱۰ نرم فزار محبوب آن
2. سرورهای پروکسی
سرور پروکسی برنامه ای است که به عنوان یک واسطه بین کلاینت و سرور عمل میکند. آنها یک درخواست را از طرف مشتری پردازش میکنند و هویت آن را پنهان میکنند. آنها پاسخ را از سرور منبع تحویل میدهند.
سرورهای پروکسی به عنوان نرم افزار کنترل محتوا عمل میکنند. آنها داده های رمزگذاری شده را فیلتر میکنند، ثبت میکنند، به خدمات دسترسی پیدا میکنند و امنیت شبکه را افزایش میدهند. سرورهای پروکسی از انواع مختلفی از پروتکلها برای انجام کار استفاده میکنند.
میتوانید سرور پروکسی خود را ایجاد کنید تا به پنهان کردن هویت دستگاه های خود در وب کمک کند. این میتواند احتمال حمله شما را کاهش دهد. سازمانها از سرورهای پروکسی برای محدود کردن نوع محتوای وب موجود در شبکه خود استفاده میکنند. آنها برای کاهش تأخیر و بهبود امنیت با سرورهای مبدا همکاری میکنند.
3. سرورهای پایگاه داده
میزان داده های استفاده شده توسط شرکت ها، کاربران و سایر سرویسها خیره کننده است. بسیاری از این دادهها در پایگاه های داده ذخیره میشوند. پایگاههای داده باید در هر زمان معین برای چندین مشتری قابل دسترسی باشند و میتوانند به فضای دیسک فوقالعادهای نیاز داشته باشند. هر دوی این نیازها برای مکان یابی چنین پایگاه های اطلاعاتی در سرورها مناسب است. سرورهای پایگاه داده برنامه های پایگاه داده را اجرا میکنند و به درخواست های متعدد مشتریان پاسخ میدهند. برنامه های کاربردی سرور پایگاه داده رایج عبارتند از Oracle، Microsoft SQL Server، DB2 و Informix.
سرورهای پایگاه داده پایگاه های داده حاوی داده یا اطلاعات را مدیریت میکنند. آنها میتوانند هر سروری باشند که فایلها را در یک برنامه پایگاه داده نگهداری میکند. آنها دسترسی به پایگاه داده را برای کاربران مجاز کنترل میکنند.
برنامه نویسان با استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند SQL پایگاه های داده را روی سرورهای پایگاه داده ایجاد میکنند. برنامهها برای دسترسی به پایگاه داده باید به سرور پایگاه داده متصل شوند.
سرورهای پایگاه داده از داده های پشتیبان در یک مکان مرکزی نگهداری میکنند. پایگاه داده برای فیلتر کردن درخواست های مشتری و محافظت از دادهها استفاده میکنند.
4. سرورهای DNS
سرورهای سیستم نام دامنه (DNS) سرورهای کاربردی هستند که با تبدیل نام هایی که به راحتی توسط انسان قابل درک است به آدرس های IP قابل خواندن توسط ماشین، وضوح نام را به رایانه های مشتری ارائه میدهند. سیستم DNS یک پایگاه داده به طور گسترده ای از نامها و سایر سرورهای DNS است که هر یک از آنها میتوانند برای درخواست یک نام رایانه ناشناخته استفاده شوند. هنگامیکه یک کلاینت به آدرس یک سیستم نیاز دارد، یک درخواست DNS با نام منبع مورد نظر به یک سرور DNS ارسال میکند. سرور DNS با آدرس IP لازم از جدول اسامیخود پاسخ میدهد.
سرور DNS (سرویس نام دامنه) نام دامنه را به آدرس های IP مربوطه ترجمه میکند. وقتی نام دامنه را در مرورگر خود تایپ میکنید مرورگر شما به سرور DNS ارجاع میدهد. در یک شبکه کامپیوتری، همه دستگاهها دارای یک آدرس IP شناسایی هستند. آنها از آدرس IP برای شناسایی خود هنگام اتصال به اینترنت استفاده میکنند.
نتیجه گیری
سرورها کامپیوترهای پرقدرتی هستند که برای ذخیره، پردازش و مدیریت داده ها، دستگاهها و سیستم های شبکه ساخته شده اند. سرورها موتورهایی هستند که سازمانها را با ارائه دستگاهها و سیستم های شبکه با منابع کافی نیرو میدهند. برای مشاغل، سرورها مقیاس پذیری، کارایی و قابلیت های تداوم کسب و کار را ارائه میدهند.
انتخاب نوع سرور مناسب به نیازهای تجاری و بودجه بستگی دارد. با انواع مختلف سرور موجود، انتخاب صحیح میتواند به عملکرد بهینه و افزایش بهره وری منجر شود.
کارشناسان و متخصصین وب رمز آماده اند تا در زمینه مشاوره و انتخاب و خرید و راه اندازی سرور مناسب با نوع فعالیت شما در خدمت شما باشند.
ثبت یک نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *
ورود / ثبت نام با حساب گوگل