اصول انتخاب یک پسورد مطمئن !

اصول انتخاب یک پسورد مطمئن !

بررسی رمز عبور در وب سایت ها از نظر محتویات  و میزان امنیت و قوی بودن آن یکی ازگرایشات رایج در طراحی سایت ها محسوب می شود. به عنوان مثال می توان به صفحه ثبت نام گوگل اشاره کرد. برای کاهش حساسیت بر روی کاربران به جای رد کردن رمز عبورهای نا مناسب آنان ازچک لیستی برای راهنمایی کاربران در هنگام انتخاب رمز عبور استفاده می شود. اما این ایده ی بدی است هرچند که به بهترین شکل پیاده سازی شده باشد، اما برای کاربر مشخص نمی کند که چه چیزی یک رمزعبور قوی را می سازد.

 

 

رمز عبور قوی چه مشخصاتی دارد؟

یکی از مهم ترین مشخصات یک رمز عبور خوب و قوی داشتن بالاترین میزان انتروپی است. یعنی رمزعبوری که طولانی و تصادفی باشد. بنابراین تک تک کاراکترهای یک رمز عبور باید به صورت تصادفی انتخاب شوند تا بتواند یک رمز عبور قوی را ایجاد کند.

 

یکی از دلایلی که چرا کاربران بندرت از کاراکترهای تصادفی استفاده می کنند مربوط به  دلایل روانشناسی است، از آنجایی که کاربران گرایش به سمت کلمات مشخص و واضح دارند بنابراین با نرم افزارهای هک  پسورد شاید بتوان پسوردها را هک کرد ولی پسوردهایی که از انتروپی استفاده می کنند نمی توان به راحتی هک کرد.

بر اساس انتروپی هر چه تعداد کاراکترها بیشتر باشد بهتر است چون انتروپی بر اساس بیت هاست. ولی مشکلی که اکثر ابزارهای اعتبار سنجی رمزعبور دارند این است که بیشتر بر روی ساختار کاراکترها تاکید می کنند، در حالی که تاکید بسیار کمی به طولانی بودن پسوردها می کنند . به عنوان مثال اگر رمز عبوری به شکل "5%pA*rD"   باشد از نظر ابزار های اعتبارسنجی قوی تر شناخته می شوند چرا که ساختار تصادفی در ان رعایت شده است ولی به کوتاه بودن این پسورد توجهی نمی شود که این نکته بسیار حائز اهمیت است.بنابراین در ایجاد رمزهای عبور خود در وهله اول به طولانی بودن بسیار توجه کنید.

در آخر این مقاله لیستی از برنامه هایی که به کمک آنها می توانید رمزهای عبور خود را از لحاظ قوی بودن بررسی کنید، آورده شده است. این برنامه های تحت وب و ابزار های تست به ما نشان می دهند که تنها چند ثانیه طول می کشد تا قدرت رمز عبور خود را آزمایش کرده و از امنیت آن برای یک عمر استفاده اطمینان حاصل کنیم.

The Password Meter

Strength Test

Microsoft Safety And Security Center

تو پیشگامیت، میتونی سوالات رو بپرسی و هم میتونی مطلب منتشر کنی.

پیشگام پلاس   پرسش و پاسخ

ثبت یک نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *

  ورود / ثبت نام با حساب گوگل