عملکرد پردازندهی رایانه هنگام تبادل اطلاعات با RAM یعنی حافظه با دسترسی تصادفی (Random Access Memory)، به ۳۲ یا ۶۴ بیتی بودن نسخهی ویندوز وابسته است. نسخهی ۶۴ بیتی درمقایسه با نسخه ۳۲ بیتی قادر به مدیریت حافظهی RAM بیشتر و اپلیکیشنهای زیادتری است. در ادامه با این مقاله از پیشگام آی تی همراه باشید. به زبان ساده، نسخه ۶۴ بیتی، قادر به مدیریت حافظههای رم ۴ تا ۱۲۸ گیگابایت است. اگر نسخهی ۳۲ بیتی سیستمعامل ویندوز را بر روی رایانه خود نصب کرده باشید، برخورداری از حافظهی رم بیشتر از ۴ گیگابایت بیمعنا است! چرا که ویندوز ۳۲ بیتی قادر به پشتیبانی از آن نیست. توانایی ویندوز ۶۴ بیتی درمدیریت بهتر حافظههای رم بیشتر، این نسخه را هنگام کار با پردازنده، کاربردیتر و بهینهتر کرده و در نهایت منجر به بهبود عملکرد کلی رایانه خواهد شد. پس به طور خلاصه، ویندوز ۶۴ بیتی بسیار قدرتمندتر است.
مشاهدهی نسخه ویندوز
ویندوز 8
- به کمک کلیدهای ترکیبی Windows Key + S پنل جستجو را فعال نموده و با تایپ عبارت This PC و کلیک بر روی آن به این بخش وارد شوید.
- حالا بر روی صفحه راست کلیک نموده و گزینه Properties را انتخاب کنید.
- در پنجره باز شده به بخش System رفته و عبارت System type را بیابید. در مقابل این عبارت نسخهی ویندوز جاری نمایش داده شده است.
ویندوز ۷ و ویستا
- بر روی آیکون استارت کلیک کرده و درمنوی باز شده بر روی گزینه Computer راست کلیک و سپس گزینه Properties را انتخاب کنید.
- در بخش System و درکنار عبارت System type، نسخه ویندوز شما درج شده است.
آیا امکان نصب نسخه ۶۴ بیتی ویندوز بر روی رایانه من وجود دارد؟
ویندوز ۷ یا ویستا
- بر روی آیکون استارت کلیک کرده و عبارت Performance Information and Tools را تایپ و با پایان یافتن جستجو, بر روی نتیجه یافته شده کلیک کنید.
- در بخش System شما میتوانید نسخهی ویندوز جاری و سازگاری رایانه با ویندوز ۶۴ بیتی را مشاهده کنید. در تصویر زیر، رایانه سازگار است.
مزیتهای یک کامپیوتر ۶۴ بیتی
- مهمترین مزیت ویندوز ۶۴ بیتی، مدیریت بهتر و دسترسی بیشتر به حافظه RAM است.
- دسترسی به ویژگیهای امنیتی فوقالعاده مانند Kernel Patch Protection یا Hardware-backed data execution.
- عملکرد اپلیکیشنهایی که به طور خاص برای یک سیستمعامل ۶۴ بیتی نوشته شدهاند بسیار عالی است.
معایب یک کامپیوتر ۶۴ بیتی
بهره گیری از ویندوز ۶۴ بیتی از هیچگونه معایبی برخوردار نیست. با این حال، قبل از تصمیم گیری برای استفاده از این نسخه باید بعضی چیزها را مدنظر قرار بدهید:- در دسترس بودن فایل راه انداز (Driver) دستگاههای مختلف. چرا که درایورهای ۳۲ بیتی با نسخه ۶۴ بیتی سیستمعامل سازگار نیستند.
- اغلب درایورها با رایانه های ۶۴ بیتی سازگار نیستند.
- درایورها باید به صورت دیجیتالی توسط توسعهدهندهی آن امضاء (Sign) شوند.
- برخی از نرم افزارهای ۳۲ بیتی با سیستمعامل ۶۴ بیتی سازگار نیستند.
انتخاب صحیح: چگونه نسخه مناسب را انتخاب کنیم؟
نسخه ۶۴ بیتی
انتخاب نسخه مناسب، به اولویتها و نیازمندیهای شما بستگی دارد. اگر میخواهید از مزیت حافظهی RAM بیشتر (بیشتر از 4 گیگابایت) برخوردار شوید، میتوانید نسخهی ۶۴ بیتی را انتخاب کنید. اما قبل از نصب، دردسترس بودن نسخهی ۶۴ بیتی نرم افزارهای مورد استفاده خود بررسی کنید. اغلب نرم افزارها و سخت افزارهای جدید از نسخه ۶۴ بیتی پشتیبانی می کنند. وضعیت سازگاری نرم افزار و دستگاه هایتان را در صفحه سازگاری با نسخهی ۶۴ بیتی ویندوز مشاهده کنید.نسخه ۳۲ بیتی
- نسخه ۳۲ بیتی ارزان تر از نسخه ۶۴ بیتی است.
- اگر از نرم افزارها و سخت افزارهای قدیمی استفاده میکنید، بهتر است ازنسخه ۳۲ بیتی استفاده کنید؛ چرا که این نسخه از تمام نرمافزارها و دستگاهها را پشتیبانی می کند.
ثبت یک نظر
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی مشخص شده اند *
ورود / ثبت نام با حساب گوگل